-
-
129 m
27 m
0
1,2
2,3
4,63 km

472 kere bakıldı , 25 kere indirildi

yakınında: Mataró, Catalunya (España)

La ruta comença a la Ronda Cervantes BV-5131 que transcorre al costat de la riera de Sant Simó, amb una hora es poden fer els 4'5 kilòmetres entre anar i tornar i ens porta al turó d'Onofre Arnau de 131 metres.
Comencem a caminar pel camí de les Cinc Sènies, una bonica zona d'horta de Mataró, el nom li ve donat per les Cinc Sènies, una construcció civil, actualment en desús,que es conserva tal i com era al seu origen, l’aqüeducte és una estructura amb arcades de maó massís, elevada respecte el camí del mateix nom i que transcorre entre la segona i la quarta sènia
L’aqüeducte es remunta al segle XVIII i servia l'aigua de la mina de Can Noè (s XVII), en el seu origen a una única propietat. Al 1775, amb motiu de la divisió de la finca en cinc parts va passar a denominar-se, Cinc Sènies.
En arribar al torrent del Castell trencarem a la dreta remuntant el torrent i seguint el GR-83 fins al coll que precedeix el turó. Aquest sender recupera el traçat que seguiren milers d'exiliats entre el gener i febrer de 1939, fugint cap a França pel coll de Malrem. Comença a la platja del Callao de Mataró i s'enfila seguint el meridià cap al nord, travessant les comarques del Maresme, Vallès Oriental, la Selva, la Garrotxa, el Ripollès, el Vallespir i el Conflent.
Pel damunt del turó d'Onofre Arnau de 131 metres s'estenia el castell de Mata, al costat del que era el castell, trobem restes de la masia de Can Triter, de la qual encara s’alça, malgrat que mal restaurada, la torre de defensa del s.XVI.
Encara que l' alçària del turó és modesta, és un balcó sobre la plana agrícola del Maresme i les vistes s'allarguen fins al Barcelonès per un costat i gairebé tota la comarca per l'altre.
La baixada la farem pel costat de llevant, el corriol és quasi inexistent i en alguns trams camines per intuïció, de cop apareix un camí planer, còmode i guardat per Garrofers (Ceratonia siliqua) que ens porta al Camí de les Cinc Sènies, només caldrà seguir-lo de tornada fins al final del trajecte.
Waypoint

Camí de les Cinc Senies

Waypoint

Castell de Mata

Waypoint

Riera de Sant Simó

Waypoint

Torrent del Castell

Waypoint

Turó d'Onofre Arnau

2 yorum

  • DaniCb7 24.Eyl.2017

    Bu rotayı takip ettim  Daha fazlasını göster

    Facil ruta para ver las vistas de mataro desde el monte onofre

  • Fotoğraf: torrapey

    torrapey 25.Eyl.2017

    Efectivamente Dani Cb7 un paseo fácil i tranquilo.

Bu rotaya veya rotayı