-
-
1.097 m
545 m
0
2,8
5,6
11,25 km

2114 kere bakıldı , 41 kere indirildi

yakınında: Matadepera, Catalunya (España)

Ruta circular moderada per St. Llorenç del Munt. La ruta comença a un trencall de la carretera de Terrassa a Talamanca (BV-1221, km. 7,2), on podeu deixar el cotxe.

A partir d'aquí anirem a buscar, en primer lloc, la masia de Can Robert: aquest mas no apareix documentat amb aquesta denominació fins el segle XVIII, però és possible l'existència d’un assentament anterior ja que podem trobar, ben pròxima, la necròpolis alt medieval situada en mig de l’actual camí que porta al cingle dels Cavalls.

Enfilem el camí que duu cap al conjunt del mas de Can Pobla, format per diverses edificacions, entre les quals cal destacar-ne una de modernista semblant a un castell, construïda a principi del segle XX a l’antic emplaçament de l’església de Sant Esteve de la Vall (segle X).

El camí puja fins a trobar-se amb l’anomenat camí dels Monjos, prop del Pi del Vent: aquest sender uneix els monestirs de St. Cugat i la Mola; anant cap a la dreta ens trobem a 24 km del primer (si hi esteu interessats el sender és el C-31).

Enfilem cap "el Cargol". Passat aquest indret, al front, es pot veure ja el cim de la Mola. Entrarem en una zona humida per arribar al lloc anomenat els Horts dels Monjos (1.000 m). Passat aquest indret s’inicia la pujada de l’últim graó per un tram totalment empedrat. En arribar a dalt, podrem observar tot el sector del riu Ripoll i el magnífic espadat de les roques de la Castellassa de Can Torres i del Dalmau. Finalment, després de superar un llarg llom, arribem al cim de la Mola (1.104 m). En dies molt clars es pot veure l’illa de Mallorca. Una taula d’orientació instal·lada l’any 1960 ens facilitarà la identificació dels diferents indrets. Reprendrem el camí cap al Morral del Drac baixant les feixes que envolten el monestir pel vessant del vèrtex geodèsic.

Una llegenda explica que els moros, derrotats pel comte de Barcelona, per venjar-se, van portar d’Àfrica un drac que van criar a la cova de Santa Agnès. Quan va ser gran espantava tota la comarca i vencia tots els cavallers, fins que el comte s’hi va batre i el va ferir de mort just en aquest lloc. El drac va anar a morir a la muntanya del puig de la Creu, al damunt de Castellar del Vallès.

L’alzinar ocupa la part superior del massís. Així ho haurem pogut comprovar en deixar, a l’inici del camí, a can Pobla o una mica més amunt, les pinedes de pi blanc. Després, l’alzinar gairebé no ens ha abandonat: és un dels més ben conservats i és un dels elements més valuosos del parc natural.

Ara el camí és ample i molt suau; a mesura que anem baixant s’aniran intercalant les pinedes, fins que arribem de nou a l’aparcament de can Pobla, on reprendrem de nou el camí fins a can Robert i el final de l'itinerari.

Fonts: excursions senyalitzades pel Parc de St. Llorenç. Diputació de Barcelona

Yorumlar

    Bu rotaya veya rotayı