-
-
28 m
4 m
0
1,0
1,9
3,8 km

0 kere bakıldı , 0 kere indirildi

yer City of Westminster, England (United Kingdom)

Buckingham Palace is sinds 1837 de officiële residentie van de Britse monarchie. Het gebouw dateert echter al van 1703. Het paleis heeft maar liefst 775 kamers, waarvan een deel kan bezocht worden met een gids. Wij houden het vandaag echter bij een wandeling rondom het paleis en de bijhorende publieke tuinen. Het is een soort mini-stad binnen Londen met een brede oprijlaan die recht naar het paleis voert. De wissel van de wacht is een toeristenmagneet.

Hyde Park is, net als Regent’s Park, een koninklijk park in Londen. Het is allicht het bekendste park omdat hier vaak concerten en andere evenementen worden georganiseerd. Op andere momenten is het hier rustig, dus we nemen de tijd om op ons gemak rond te kuieren. Er zijn veel wandelpaden door beboste gedeeltes en mooi aangelegde tuinen. Centraal in het park is er een groot meer waar je met een bootje kan varen. Hyde Park mist de intimiteit van Regent’s Park. Het is vooral een groot park met een levendige ambiance.

Vlakbij Hyde Park ligt Speakers’ Corner. Oorspronkelijk konden ter dood veroordeelden hier hun laatste woorden zeggen. Sinds 1783 werd hier niemand meer opgehangen. Het gebruik om je mening aan de wereld kenbaar te maken, bestaat hier nog steeds. Elke zondag wordt hier duchtig gediscussieerd over politiek, religie en andere wereldzaken.

De omgeving van Buckingham Palace is leuk om te verkennen, vooral dankzij het omliggende park. Het paleis is perfect te combineren met een bezoek aan Hyde Park en megawinkel Harrods. De prijzen zijn hier torenhoog, maar de winkel is met zijn thematische zalen een echte eye-catcher.

View more external

Yorumlar

    You can or this trail