süre  5 saat 36 dakika

Koordinat sayısı 3921

Uploaded 04 Mart 2017 Cumartesi

Recorded Aralık 2016

-
-
14 m
-1 m
0
5,4
11
21,71 km

479 kere bakıldı , 6 kere indirildi

yer Moerbeke, Flanders (Belgique)

Op 4 december 2016 trokken we voor de jaarlijkse Sinterklaaswandeling van de Wandelclub De Lachende Klomp naar Moerbeke.

Dit dorp telt slechts 1,5 inwoners per hectare en is daarmee de meest landelijke gemeente van het Waasland. Rustig wandelen is hier dan ook gegarandeerd: vaak wandel je hier kilometers zonder verkeer!

Ten zuiden van de gemeente, onder de Moervaart, bestaat het landschap uit meersen waarin hoogveen ontstond. Het gebied is een lappendeken van akkers die afgezoomd worden door rijen canadapopulieren. In de Moervaartdepressie werd turf gewonnen. Ten noorden, boven de Moervaart ligt een zandrug met naaldbossen het het natuurdomein Heidebos, dat zich uitstrekt tot Wachtebeke.

In de streek van Moerbeke-Waas wandel je langs de Moervaart en door Etbos met zijn polders en natte krekengebieden, uitgestrekte sparrenbossen, heidevlakten en kilometerslange dreven met nauwelijks of geen verkeer.

Moerbeke, dat is ook dichter Anton Van Wilderode (1918 - 1998), geboren in Moerbeke kreeg hij er een wandelpad door van 8 km.

In Moerbeke werd het oude stationsgebouw gerestaureerd tot onderdeel van de Openbare Bibliotheek. De kleine locomotief aan het station is een erfenis van de suikerfabriek Iscal Sugar. Voor het station staat ook nog het bronzen standbeeld van Meneer Pheip uit de stripverhalen van Nero van Marc Sleen. Nero zou hem in Moerbeke ontmoet hebben. Hij zou gebaseerd zijn op Jean Lippens, burgemeester en directeur van de suikerfabriek.

Nu nog slechts een herinnering, maar vroeger was Moerbeke vooral bekend om zijn suikerfabriek. In 2007 werd het bedrijf gesloten en met de grond gelijkgemaakt. Alleen de 'Oude Vapeurbrug' over de Moervaart, de metalen hefbrug nabij de suikerfabriek, mocht als enig onderdeel van de fabriek niet worden gesloopt. De vroegere spoorlijn tussen Lokeren en de suikerfabriek is grotendeels fiets en wandelpad geworden.

We begonnen onze wandeling in de Parochiezaal aan de Crevestraat, wandelden langs de vroegere spoorlijn naar het Heidebos en keerden langs Keizershoek, Collemansbrug en Heidewegel terug naar het dorp, voorbij het oude stationsgebouw waar we weer een stukje van de vroegere spoorlijn volgden.

Na even rusten in de Moerbei Middenschool stapten we een kilometertje in oostelijke richting langs de Moervaart en gingen dan langs veldwegen in zuidelijke richting naar Eksaarde, waar een volgende rustpost was voorzien.

Aan de Eksaardsedam pikten we dan het wandelpad langs de fraaie Zuidlede op, die we tot in Etbos volgden. Deels langs de GR122 ging het dan terug noordwaards naar de Moervaart. Rechtsaf over de Terwesttragel volgden we dan de Moervaart ruim 2km terug naar Moerbeke.
Picnic

De Moerbei middenschool

manzara

Sint-Antonius-Abtkerk Moerbeke-Waas

manzara

Rondpunt Opperstraat

manzara

Langs de Spoorwegstraat

manzara

Vroegere spoorlijn

manzara

Heidebos

manzara

Keizershoek

manzara

Heidebos

manzara

Kwartierhof

manzara

Oude station Moerbeke

manzara

Dambrug over de Moervaart

manzara

langs de Moervaart

manzara

Bosgracht pad

manzara

langs Aksaardsedam

manzara

Eksaardsedam

manzara

Langs de oude spoorweg

manzara

vijver aan de Kanondreef

manzara

Rustpost met Sinterklaas

manzara

Villa Meersdael

manzara

Langs de Eksaardsedam

manzara

Vijver Eksaardsedam

manzara

Eksaardsedam

manzara

Zuidlede

manzara

Zuidlede

manzara

Zwartebeek

manzara

Etbos

manzara

Terwesttragel

manzara

Oude spoorwegbrug Moervaart

manzara

Dambrug Moerbeke

Picnic

Moerbeke Parochiezaal

Picnic

Rustpost Eksaarde

Yorumlar

    You can or this trail