Koordinat sayısı 260

Uploaded 15 Mayıs 2012 Salı

-
-
417 m
280 m
0
1,1
2,2
4,31 km

3775 kere bakıldı , 40 kere indirildi

yer Međuvršje (Serbia)

Dva mesta za polazak "Parking mesto" i "Vidikovac Plava Stena", ako dolazite autom po meni je izbor " Parking mesto " bolji za pocetak pesačenja, razlog je setnja ravnim delom staze i priprema organizma za neveliki uspon. Staza je pristupačna i uredjena, vidikovac "Vidovski tunel" je jedan od najlepsih vidikovaca u klisuri.

View more external

otopark

Parking mesto, pocetak staze.

Parking ima kapacitet od 4 do 5 mesta i uglavnom je slobodan. Vikendom je veca gužva ali mesta uglavnom ima. Alternativa je parking mesto "Vidikovac Plava stena", kao i niz mesta na Vidovskom putu.
manzara

Vidikovac 'Plava stena'

Neposredno ispred Vidovskog tunela se nalazi i vidikovac " Plava stena " desno sa asfalta Vidovskog puta planinskim putem staza ide blagim usponom desnom stranom iznad jezera Medjuvrsje.
Waypoint

Pogleda na jezero medjuvrsje.

Jezero Međuvršjeje najveće jezero na Zapadnoj Moravi, nastalo pregrađivanjem betonske brane visoke 32m, na izlazu iz Ovčarsko-kablarske klisure.Najveća dubina jezera je 23 m, a dužina dostiže do 11 km (za vreme visokog vodostaja). Na desnoj obali jezera uređena je ribolovačka staza na kojoj se održavaju i međunarodna takmičenja ribolovaca. Turisti mogu da se odmore na nekim od restoran-splavova duž obale, ili da plove čamcem po jezeru. Pored obala ovog jezera, a blizu magistralnog puta Čačak-Ovčar Banja turistima su na raspolaganju restoran „Plaža“ i restorani-splavovi „Lanterna“ i „Santa Maria“.
gezi/yürüyüş

Vidova

Skretanjem na ovom mestu levo staza nastavlja laganim usponom pored domacinstva koje ostaje sa desne stane. Nedaleko,jacim usponom se izlazi na stazu "Ovcarsko kablarska transferzala". Staza dalje vodi levo ka vidikovcu "Vidovski tunel".
gezi/yürüyüş

Pesacka staza 'Ovcarsko kablarska transferzala'

gezi/yürüyüş

Proplanak.

manzara

Vidikovac Vidovski tunel

Waypoint

Lokalno groblje.

Waypoint

Skretanje sa staze Ovcarsko kablarska transferzala

Waypoint

Putokaz.

Yorumlar

    You can or this trail