Andro

Koordinat sayısı 317

Uploaded 30 Nisan 2011 Cumartesi

-
-
1.519 m
-1 m
0
9,2
18
36,9 km

7306 kere bakıldı , 9 kere indirildi

yer  Dukhlevtsi, Област Велико Търново (България)

От Мийковци към хижа Чумерна води добре маркирана пътека. На височина около 800 метра изоставихме пътеката и движихме по друга маркировка на юг докато изкачим билото по което минава маршрута Ком-Емина на около 3 километра западно от хижа Чумерна. Нощувахме на хижа Чумерна. На следващия ден вървяхме 13 часа по обиколен път за да се върнем на изходния ни пункт село Мийковци.
Най - напрех от хижа Чумерна тръгнахме към връх Чумерна. От върха тръгнахме на североизток по маркирания маршрут Ком - Емине.
На първата табела за Агликина поляна изоставихме маршрута Ком-Емине и движихме основно на север по сравнително добра пътека. На моменти позагубвахме пътеката, но движихме само на север докато стигнем долината на река Трашлийска и хванем каменистия път който води към село Костел.
В този участък има ловно стопанство и на няколко пъти се налагаше да преминаваме през затворени, но не заключени врати на оградата на резервата.
Веднага след първите къщи на село Костел свърнахме на запад по често губещи се пътеки с идеята да намерим пътеката която от североизток води към връх Голяма Турла. Намерихме пътеката, но доста преди върха тя се изгуби и се наложи пак да движим по азимут докато намерим пътеката на югозападното било на Голямата Турла.
От там нататък беше лесно и приятно спускането към село Игнатовци и село Мийковци. Общо този ден вървяхме около 13 часа. Нека тези които следват този маршрут имат в предвид това.
Ползвахме стара топографска карта от осемдесетте години, така че маршрута който съм начертал тук само приблизително точен.
Водоизточници:
- с. Мийковци;
- хижа Чумерна;
- североизточно от връх Чумерна по маршрута Ком -Емине;
- село Костел

1 comment

  • Fotoğraf Andro

    Andro 29.Kas.2011

    To see more visit:
    http://kayakbg.blogspot.com/2011/11/1.html

You can or this trail