Koordinatlar 68

Yüklenme tarihi 07 Temmuz 2017 Cuma

Kayıt tarihi Haziran 2017

-
-
1.725 m
1.720 m
0
0,2
0,4
0,74 km

920 kere bakıldı , 6 kere indirildi

yakınında: Sant Andreu, Catalunya (España)

[CA] En cadira de rodes per Sant Joan de l’ErmSant Joan de l’Erm és una de les entrades al Parc Natural de l’Alt Pirineu, comunicat per carretera asfaltada, amb un refugi i restaurant envoltat d’arbres majestuosos i vegetació fresca i esponerosa. Una passera especial permet endinsar-se en el bosc per un itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda i/o discapacitat visual.
Ruta senyalitzada.
La ruta parteix del refugi de la Basseta, on s'accedeix per la carretera que connecta amb Montferrer a través de Castellbó i Sant Andreu; aquesta surt de la carretera N-260 poc abans d’arribar al PKM 231 des de la Seu d’Urgell.

Entre el refugi i la caseta d’informació del Parc Natural de l’Alt Pirineu surt la passera de fusta en direcció NE que s’endinsa en el bosc de Sant Joan alçant-se lleument sobre la vall del riu de Santa Magdalena, que es va endinsant a l’esquerra.

La passera, amb sobreamples per maniobrar cada pocs metres, conta amb plafons informatius que permeten aprofundir en la riquesa de la flora i la fauna de l’entorn com ara els ratpenats de muntanya, el gall fer (tan típic d’aquestes contrades) o el picot negre. La informació sobre els avets i els pins ens permet diferenciar-los oferint-nos tocar-los per distingir-los bé.

La plataforma arriba a un mirador panoràmic on es poden escoltar els sorolls genuïns del bosc. Per tornar es desfà el camí.

El refugi de la Basseta té accés adaptat per al serveis i al bar-restaurant.
Més informació

[ES] En silla de ruedas por Sant Joan de l’ErmSant Joan de l’Erm es una de las entradas al Parque Natural del Alto Pirineo, comunicado por carretera asfaltada, con un refugio y restaurante rodeado de árboles majestuosos y vegetación fresca y lozana. Una pasarela especial permite adentrarse en el bosque por un itinerario adaptado a personas con movilidad reducida y/o discapacidad visual.
Ruta señalizada.
La ruta parte del refugio de la Basseta donde se accede por la carretera que conecta con Montferrer a través de Castellbó y Sant Andreu; esta sale de la carretera N-260 poco antes de llegar al PKM 231 desde la Seu de Urgell.

Entre el refugio y la caseta de información del Parque Natural del Alto Pirineo sale la pasarela de madera en dirección NE que se adentra en el bosque de Sant Joan, alzándose levemente sobre el valle del río de Santa Magdalena, que se va hundiendo a la izquierda.

La pasarela, con sobreanchos para maniobrar cada pocos metros, cuenta con paneles informativos que permiten profundizar en la riqueza de la flora y la fauna del entorno como los murciélagos de montaña, el urogallo (tan típico de estas tierras) o el pito negro. La información sobre los abetos y los pinos nos permite diferenciarlos ofreciéndonos tocarlos para distinguirlos bien.

La plataforma llega a un mirador panorámico donde se pueden escuchar los ruidos genuinos del bosque. Para volver se deshace el camino.

El refugio de la Basseta tiene acceso adaptado para los servicios y al bar-restaurante.
Más información

Font: Generalitat de Catalunya, 30/06/2017

Waypoint

Refugi de la Basseta

Waypoint

Centre d'informació PNAP

Waypoint

Sobreamples per maniobrar

Waypoint

Mirador

Waypoint

Panells informatius

Yorumlar

    Bu rotaya veya rotayı