Kenoby

Zorluk seviyesi   Orta zorlukta

Koordinat sayısı 486

Uploaded 17 Şubat 2013 Pazar

Recorded Şubat 2013

-
-
574 m
508 m
0
10
21
41,81 km

750 kere bakıldı , 3 kere indirildi

yer  Moderno Predgradie, София-град (България)

Маршрута се оказа очарователно приятен. Ще го опиша, за да се избегнат грешките, който направх аз карайки по спомен и pdf на руска 50 000 карта... Също така ще го разделя на отделните му отсечки, за по удобно.
1. Сливница - Волуяк
Напускаме София по една от най-оживените артерии, което е доста голям минус, но определено е плюс това, че пресичаме Околовръсно шосе на едно от малкото места със светофар. Километър и половина след Околовръсното се отбиваме на дясно. Следете за знака за отбивка към Мотел Юбим, който заобикаляме покрай оградата. Пътя до гара Волуяк е приятен, лек и боклучав. Заобикаляме гарата с почти кръг и то не малък през прелез. Почти веднага почват къщите на Oringe county - Квартала на богатите, както пише на едно кафе в селото, като можете да посетите църквата Св. Георги, а на центъра сте в дясно към пътя към Костинброд.
2. Волуяк - Мрамор
Пресичането на пътя за Костинброд е едно от първите опасни места по пътя ни. Изкачвеме се по хълм, като започваме с черните пътища. Пътя ни се разклонява почти веднага и ако е кално, опитайте да следите за този с повече трошокаменна настилка. Изкачвайки се на хълма виждаме и язовир Мрамор. Красиво и спокойно място с голяма слава из Софийските рибари. Още малко по черният път и излизаме на пътя Мрамор - София. Това е важен разклон. На дясно излизаме на Околовръсното и Ломско шосе, направо по черен път покрай реката от язовира можем да стигнем Требич и след това Илиенци, а на ляво е село Мрамор.
3. Мрамор - Мировяне
В центъра при църквата сме на дясно, като излизаме от селото по ул. Нарцис, но ако е кално или искате да карате по панорама, продължете до ул. Пламък и се качете на бента на Блато река. Аз се качих на бента малко след като излязох от селото, защото пътя беше много кален. Блато река е една от най-големите реки в Софийското поле.По странен извит мост пресичаме реката и влизаме в село Мировяне.След не повече от 300 м. излизаме на центъра.
4. Мировяне - Нови Искър
Пътя ни е в североизточния край на селото, като сами можем да изберем как да
изкриволичим из селото. Минава се от ляво на бившеето ТКЗС, както наричат постройките местните, сега завод за обувки на Мад Стар и сладове на Карлберг. Пътя е приятен, асфалтиран и много кратък.Излизаме на улица покрай река, която следваме до края, пресичаме и ул. Искърско дефиле - централната улица в Нови Искър.
5. Нови Искър - Кубратово
Това е най-лошият участък. (1)Пресичаме Околовръсно шосе ей така в нищото. Цел ни е самотен мост сред полето. Изкачваме се на моста и продължаваме напред, като достигаме до влакова линия. (2)Пренасяме колелото през линията, пак така само с оглеждане. Да запазим пътя, ориентир ни е полуразрушена постройка - бивша токова станция - което пък обяснява защо (3)прескачаме и носим колелото над странен и доста дълъг изкоп. След постройката излизаме на читав път и след втори мост влизаме в Кубратово.
6. Кубратово - Св. Мина
Тази отсечка направих по централният път за Орландовци, но сега виждам, че е можело и покрай реката, което би било по-приятният път. Да се стигне до реката трябва да се влезе в парка от другата страна на пътя. По пътя малко преди кв. Бенковски има табела и автобусна спирка и завиваме на ляво.
7. Св. Мина - София
Върнах се по същият път покрай пречиствателната станция. Първоначалният план беше да се продължи по канала на юг след манастира, но пренасянето на колелото през стъпалата и моста на канала ме отказа. Отказа ме и мисълта за нови няколко километра кал уж на финала. Останалото е по обикновените софийски улици и не е инттересно, та това е...

Yorumlar

    You can or this trail